Engelse pers SLACHT dramatisch Feyenoord

donderdag 14 september 2017 om 08:36 door Max

Feyenoord kende een op z’n zachtst gezegd vervelende terugkeer in de Champions League. De Rotterdammers doen voor het eerst in 15 jaar mee aan het miljoenenbal, maar verloren gisteren kansloos met 0-4 van Manchester City. De Engelse pers was niet mild na afloop.

“City werd woensdag behoorlijk geholpen door het zwakke verdedigen van Feyenoord”, stelt de BBC. “De 1-0 van John Stones belandde in het doel na een komisch onzinnige poging van Tonny Vilhena om de bal van de lijn te halen. De goal van Sergio Aguero kwam voort uit sterk positiespel van City, maar bij het doelpunt van Gabriel Jesus en de tweede van Stones kon iedereen zien dat Feyenoord in verdedigend opzicht simpelweg tekortschoot.”

“Feyenoord won in aanloop naar de start van de Champions League alle vier zijn wedstrijden in de Eredivisie, maar kon City geen moment pijn doen. Het ging af met de grootste Europese thuisnederlaag in de geschiedenis van de club. Feyenoord had slechts 28 procent balbezit en kwam tot maar één schot op doel. Het tekende het gebrek aan vernuft bij de gastheren. Dat trainer Giovanni van Bronckhorst in de tweede helft met vier in plaats van drie verdedigers ging spelen heeft ze gered van een nog een grotere nederlaag.”

The Daily Mail was kritisch, ook op het functioneren van Van Bronckhorst. “De opstelling en tactiek van Van Bronckhorst waren rampzalig en zorgden voor verbazing”, aldus de krant. “Niet Feyenoord, maar City speelde volgens het principe van het Hollandse Totaalvoetbal. Het baltempo van City zorgde voor blinde paniek en frustratie bij de thuisploeg. Natuurlijk miste Feyenoord met Nicolai Jorgensen zijn beste speler, maar het middenveld faalde jammerlijk. Tonny Vilhena was een toeschouwer, die volledig verdronk.”

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

3x
FAIL
0x
WTF
0x
SEXY
1x
LOL
0x
OMG
2x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!