Logo Goals and Glamour
Verstappen neemt het op tegen 124 boksers

september 2017 • Winnaars

Verstappen neemt het op tegen 124 boksers

Max Verstappen speelt in een vandaag gelanceerde campagne ‘Energy to Perform’ de hoofdrol als Formule 1 held. De technische partners Esso en Mobil 1 brengen met de campagne in beeld hoe de Formule 1-coureur van Red Bull Racing het opneemt tegen 124 zwaargewicht boksers. Ze willen daarmee de krachten benadrukken die coureurs te verduren krijgen tijdens de race.

“De confrontatie met 124 boksers was pittig, maar ook te gek”, zegt de Limburger zelf in een persbericht. “Tijdens het raceseizoen ervaren we week in, week uit immense fysieke druk en uitdaging. Deze video laat onze fans op een energieke manier de impact van al die krachten ervaren.”

Sinds 2017 vragen de wagens nog meer van de fysiek van de rijders, dus hebben ze nog harder moeten trainen: “De trainingen hebben we voor dit bij moeten stellen, omdat de wagens fysiek zo uitdagend zijn om te besturen. Tijdens races worden de spieren in onze core, armen, borst en schouders zwaar belast, daar besteden we dan ook veel aandacht aan F1-wagens beschikken over stuurbekrachtingen, maar we hebben nog steeds een enorme kracht nodig in ons bovenlichaam om de race uit te kunnen rijden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour