?>
Logo Goals and Glamour
Breitbart ziet illegale immigrant in Duitse ex-international
© Twitter

WTF

Breitbart ziet illegale immigrant in Duitse ex-international

Een grote blunder van de Amerikaanse nieuwssite Breitbart dit weekend, toen zij een foto van de Duitse voetballer Lukas Podolski bij een nieuwsartikel plaatsten.

Artikel verder na advertentie

Het artikel ging over een bende Spaanse mensensmokkelaars die met jetski’s illegale immigranten vanuit Marokko over de Straat van Gibraltar zette. Hij was achter op een jetski te zien met een reddingsvest om, zwaaiend naar de camera.

Artikel verder na advertentie

“De afbeelding werd gebruikt als een illustratie van een persoon op een jetski”, legt de site uit in een rectificatie. “Er is geen bewijs dat meneer Podolski lid is van een bende of gesmokkeld is. We wensen hem alle goeds met zijn recent aangekondigde afscheid van het internationale voetbal”, zo luidde het commentaar van de website.

Artikel verder na advertentie

De foto werd genomen tijdens een vrije dag van het Duitse team tijdens het WK 2014 in Brazilië, dus van een illegale praktijken van de Duitse ex-international is inderdaad absoluut geen sprake.

Het is overigens niet de eerste keer dat Breitbart blundert met deze foto van Podolski. In 2015 gebruikte de website deze foto al eens bij een stuk over mensensmokkelaars die migranten van Mexico naar de stranden van Californië voeren. Die foto is nog steeds niet aangepast.