?>
Logo Goals and Glamour

In Nederland hadden we het dit weekend alleen maar over de Belgische Bakkali, maar gelukkig waren er in het buitenland ook heel wat Nederlanders trefzeker. Afgelopen vrijdag maakte Arjen Robben nog de openingstreffer voor Bayern München, maar ook in andere internationale wedstrijden werd er gescoord door ‘onze jongens’.

Zo zorgde Robin van Persie er in Engeland hoogstpersoonlijk voor dat Manchester United het Community Shield binnensleepte (de Engelse Johan Cruijff-schaal, zeg maar). Tegen Wigan Athletic scoorde Van Persie de twee winnende doelpunten: één keer voor en één keer na rust.

We hadden het al even over Arjen Robben, maar ook elders in Duitsland zagen we Nederlanders scoren. Zo stonden in de wedstrijd Schalke 04 – Hamburger SV Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart tegenover elkaar. Beide internationals troffen doel: Huntelaar zelfs tweemaal. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-3.

Wesley Sneijder – afgelopen week nog gepasseerd voor het Nederlands elftal – speelde ook dit weekend. Met Galatasaray stond hij in een wedstrijd om de Supercup tegenover Dirk Kuyt’s Fenerbahçe. Sneijder mocht tot de tweede verlenging meedoen, maar scoren deed hij niet. Didier Drogba wel, die de wedstrijd uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor Gala besliste.

Trending

Versch!