Logo Goals and Glamour
Deze 5 dingen wist je nog niet over Peter Bosz
© Pro Shots / YouTube

mei 2017 • Shownieuws

Deze 5 dingen wist je nog niet over Peter Bosz

Hij is 53, speelde voor Feyenoord en houdt van aanvallend voetbal. Oké, dat weet iedereen. Maar wist je dit al over Peter Bosz, trainer van Ajax?

5. Kocht een gigantische villa in Vinkeveen

Villa Peter Bosz Vinkeveen

© Funda / Heeren Makelaars

Bosz is met zijn vrouw Jolyn bezig aan een tweede leven (daarover hieronder meer) en daar hoort een nieuw stulpje bij. De Ajax-trainer koos voor een villa in Vinkeveen, 20 minuutjes rijden van trainingscomplex de Toekomst. Bosz heeft over geld niet te klagen: hij legde een kleine twee miljoen eurie neer voor het pand.

Villa Peter Bosz Vinkeveen

© Funda / Heeren Makelaars

4. Zijn nichtje is een beroemd vlogger

Joy nichtje Peter Bosz vlogger

© YouTube

Bosz gaf zijn eerste grote interview als Ajax-trainer aan zijn nichtje! Hij dook op in de vlog van Joy, die op haar kanaal BeautyNezz een half miljoen abonnees aan zich bindt. In de Q&A behandelt Joy prangende voetbalkwesties, zoals het lievelingsijs van de oefenmeester.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Q&A AJAX TRAINER PETER BOSZ ⚽ JOY BEAUTYNEZZ ⚽Subtitles Available

3. Speelde voor het Nederlands elftal

Ruud Gullit en Peter Bosz

© Wikipedia

Peter Bosz heeft zichzelf nooit als topvoetballer gezien, maar schopte het wél tot Oranje. De voormalig Feyenoorder-middenvelder werd door Rinus Michels bij de selectie van het EK 1992 gehaald, maar ontdekte daar al dat hij een geboren trainer was.

Artikel verder na advertentie

“Als Michels dan zijn wedstrijdbesprekingen deed, lichtte hij er vaak één aspect echt uit”, vertelt hij aan Trouw. “Bijvoorbeeld waarom de Italiaanse verdedigers zo goed waren. Ik dacht: híér gaat het om! Meteen na zo’n bespreking liep ik naar mijn hotelkamer en schreef het allemaal op, wetende dat dit weleens van pas zou komen.” Die notitieboekjes heeft hij nog steeds, onthult hij aan het ochtendblad.

2. Heeft drie kinderen, en is al opa

Bo, Gino en Sonny Bosz

© Facebook

Het gezin Bosz is behoorlijk omvangrijk: met zijn ex-vrouw Anette heeft hij zoons Gino en Sonny, en dochter Bo. Eén van hen schonk hem een kleinzoon, al is niet geheel duidelijk wie. Gino en Sonny zijn beiden profvoetballer, maar tot dusverre minder succesvol dan vaderlief. Gino is clubloos en Sonny ruilde zijn carrière in voor een baan bij Vitesse.

Bo Bosz, dochter Peter Bosz

© Facebook

1. Ruilde zijn ex in voor een piepjonge vrouw

Jolyn le Loux vriendin Peter Bosz

© Facebook

Bosz is alweer zes jaar gelukkig met Jolyn, zijn tweede vrouw. De Enschedese, 17 jaar jonger dan de oefenmeester, verpandde haar hart in 2010 aan Peter. Zij was toen nog getrouwd, hij al een tijd single. Bosz vertelt in Trouw dat hij niet meer gelukkig was in zijn eerste huwelijk.

“Ik had bij Annette kunnen blijven, mijn ex-vrouw, maar op de lange termijn had ik mezelf – en haar – daarmee tekortgedaan”, aldus Bosz. “Dan had ik niet de maximale levensvreugde eruit gehaald. Dat doe ik nu wel. Omdat ik geleerd heb uit mijn eerste relatie, waarin ik veel te veel mijn eigen leven heb geleid.”

Jolyn le Loux vriendin Peter Bosz

© Facebook

Bonus: Bosz zingt Feyenoord-lied

Het Rotterdamse verleden van Peter is bekend, maar het blijft gek om de huidig Ajax-oefenmeester uit volle borst een Feyenoord-lied te zien zingen. Hij werd in 1992 als speler kampioen met de club.

Selectie Feyenoord '92 - Feyenoord we houden van die club

Logo Goals and Glamour