Logo Goals and Glamour
Deze 6 dingen wist je nog niet over Anouk Hoogendijk
© Instagram

april 2017 • Shownieuws

Deze 6 dingen wist je nog niet over Anouk Hoogendijk

Het is echt waar: de 31-jarige Anouk Hoogendijk verdwijnt na dit seizoen van het voetbaltoneel. Verdrietig nieuws voor de Ajax-dames, maar ook mannelijk Nederland zal in rouw zijn. Wist je dit al over de mooiste damesvoetballer van Nederland?

6. Begon in een meisjesteam, maar ging al snel naar de jongens

Begon bij de dames, maar ging snel naar de jongens

© YouTube

Anouk’s eerste club was CSW uit Wilnis, waar ze al snel veel te goed bleek voor het dameselftal. De jonge Anouk was een ware goaltjesdief en maakte haar team seizoen op seizoen kampioen. Reden voor de club om haar bij het jongensteam te halen. “Bij iedere vereniging was het: kijk, daar doet een meisje mee. Tot ze op het veld stonden en het lachen ze snel verging”, vertelt haar voormalig trainer met zichtbaar genoegen aan Helden.

5. Was al op haar 13e op televisie te bewonderen

Anouk vergaarde in 1997 al nationale faam, toen ze meedeed aan het programma Geef nooit op. Peter-Jan Rens vervulde de grote wens van de voetbalster: ze mocht meetrainen met FC Utrecht, in 2007 tevens haar eerste profclub. Daarmee kunnen we stellen dat Anouk het inmiddels iets verder heeft geschopt dan presentator Peter-Jan Rens.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

4. Stond in de FHM 500 van mooiste sportvrouwen

Anouk Hoogendijk bikini

© Instagram

Ook over de grenzen maakte Anouk furore. Niet alleen in het shirt van Arsenal, maar tevens door haar bevallige verschijning. Het leverde haar afgelopen jaar een welverdiende plekje op in de FHM 500 van mooiste sportvrouwen. Met plekje 21 was ze pardoes de mooiste sportvrouw van Nederland. Kunnen wij het alleen maar roerend mee eens zijn, natuurlijk.

3. Is een specialist in wereldgoals

Ze mag zich dan vooral schikken in een verdedigende rol, prachtige doelpunten maken kan Anouk Hoogendijk ook. Een aantal jaar geleden viel de dame op door met een fantastische omhaal te scoren, en dat kort daarna nog eens dunnetjes over te doen met een briljante volley. Het leidde tot een geestig onderonsje met toenmalig Ajacied Viktor Fischer.

Artikel verder na advertentie

Hoogendijk: 'Sorry Viktor'

2. Houdt van stoere mannen, en deed het voor het eerst met…

Anouk Hoogendijk Nike

© Instagram

Mocht je al in tranen zijn na een zielige film, dan ben je niet Anouk’s cup of tea. In een Q&A op Ajax TV onthult de voetbalster dat ze op stoere mannen valt. Aan Helden verklapt ze bovendien wie haar allereerste liefde was. “Op de basisschool ben ik meerdere keren verliefd geweest, maar de allereerste was Sidney”, onthult Anouk. Sidney, als je dit leest: lucky bastard!

1. En ja: ze heeft een vriend

Anouk is een fervent Instagrammer, maar houdt haar thuissituatie opvallend geheim. Het zou je misschien de hoop kunnen geven dat de bevallige voetbalster single is. Helaas geïnteresseerden: Anouk heeft wel degelijk een vriend. Dat weet Vogue de dame te ontfutselen.

“Ik woon samen met mijn vriend Pieter”, maakt ze aan alle dromen een einde. “Hij is trots op me en steunt me volop. Dat is belangrijk, want topsport is een rollercoaster.” Wat speurwerk leert dat het hier gaat om Pieter Verhoeven, een gymleraar.

Het interview dateert overigens uit 2015, dus misschien is Anouk inmiddels weer op de markt. Deze recente Instagram-picca’s doen echter anders vermoeden…

Anouk Hoogendijk vriend

© Instagram

Anouk Hoogendijk vriend

© Instagram

Bonus: Gewoon wat mooie plaatjes van Anouk

Anouk Hoogendijk mooi

© Instagram

Anouk Hoogendijk mooi

© Instagram

Anouk Hoogendijk mooi

© Instagram

Anouk Hoogendijk mooi

© Instagram

lief-mooie-anouk-hoogendijk-doet-kinderen-voor-kinderen

© Instagram

deze-10-sportvrouwen-kunnen-miss-nederland-worden-anouk-hoogendijk-2

Logo Goals and Glamour