?>
Logo Goals and Glamour

Louis van Gaal is aanstaande zaterdag aanwezig op de KNVB-boot, die meevaart over de Amsterdamse grachten tijdens de Gay-pride. Van Gaal kijkt uit naar de lange dag: “Het is een hele lange dag heb ik al begrepen. Wij moeten er al om kwart over 11 zijn en om half vijf gaan we er van af en dan moet ik ’s avonds nog naar ADO Den Haag tegen PSV dus het wordt een leuk dagje denk ik,’ begint Van Gaal zijn verhaal.

Van Gaal is nog nooit naar de Gay Pride geweest, maar hij steunt het initiatief van de KNVB: “Wij vinden van de KNVB, en zeker ik ook, dat het belangrijkste is dat iedereen binnen het voetbal, van de amateur- tot de eredivisie-spelers, zichzelf kan zijn. Dan kunnen ze op zijn of haar manier ook een bijdrage leveren aan de sport. Want als je niet jezelf kunt zijn dan ben je ook niet in optima forma,” vindt Van Gaal.

Volgens de bondscoach is homo-zijn een probleem omdat het een macho-wereld is en daar worden homo’s niet altijd geaccepteerd. “Ik ken natuurlijk geen voetballers die homo zijn, want die durven zich ook niet uit te spreken ten opzichte van hun trainer. Natuurlijk zijn ze er wel. Voetbal is een afspiegeling van de maatschappij dus het zou gek zijn als het niet zo zou zijn.”

Hij wil dat graag veranderen: “Maar door de houding zullen er niet zo veel homo’s zijn omdat ze zich niet prettig voelen en daarom gaan we op die boot zitten omdat we homo’s moeten accepteren zoals ze zijn.”

Naast Van Gaal varen onder anderen voormalig internationals Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Aron Winter, Pierre van Hooijdonk en Bryan Roy mee. Kritiek in de media dat er geen spelers uit de eredivisie mee gaan vindt hij onzin. “Het seizoen begint, zij moeten zich focussen op de volgende wedstrijd.”

Trending

Versch!