?>
Logo Goals and Glamour

“Feyenoord moet gewoon ieder jaar meedoen voor de titel en twee keer in de vijf jaar kampioen worden, dat vindt Pim Blokland, investeerder en supporter van Feyenoord.” Hij baalt stevig van het voorlopig niet doorgaan van een nieuw stadion in Rotterdam. Desalniettemin kijkt hij positief uit naar het nieuwe seizoen.

“Je moet wel ambitie hebben in het leven, anders kun je er net zo goed mee stoppen. Feyenoord zijnde moet je gewoon regelmatig meedoen om het kampioenschap”, zegt Blokland tegen The Post Online.

Blokland zou niet weten waarom niet: “Mensen hebben het vaak over begrotingen en Feyenoord heeft de vijfde begroting van Nederland. Maar als we het daarop gooien hoeven we niet eens meer te voetballen, want die ranglijst is bekend. Feyenoord heeft meer dan voldoende kwaliteit. Persoonlijk vind ik dat Feyenoord komend jaar gewoon voor de nummer één positie moet gaan.”

Het mislopen van een nieuw stadion noem Blokland ‘doodzonde’. “Om op de lange termijn mee te kunnen doen bij de top van Nederland en Europa is een begroting nodig van tussen de 60 en 80 miljoen euro. Ik zeg niet dat Feyenoord zich dan kan meten met Manchester United, maar toch wel met een club als Benfica. Op deze manier haal je dat nooit. Sterker nog, zonder nieuw stadion wordt Feyenoord op termijn niet alleen een middenmoter in Europa, maar ook in de Nederlandse competitie.”

Trending