Seedorf slacht Johan Derksen: “Hij weet niet wat dit teweeg brengt.”

vrijdag 3 maart 2017 om 18:11 door Jildert

Clarence Seedorf wierp zichzelf bij het verkiezingsprogramma Pauw & Jinek op als voorpleiter van integratie door sport.

De oud-voetballer vindt dat sporters een voorbeeld moeten zijn, en wil dat er meer geld uitgetrokken wordt voor sport en sportief gedrag op scholen.

Seedorf werd tijdens het programma ook geconfronteerd met de uitspraken van Johan Derksen, die enige tijd geleden zei dat sommige amateurclubs kapot zijn gemaakt door Marokkaanse invloed.

Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij de ex-voetballer, die fel reageerde. “Ik zei net: we hebben verantwoordelijkheden”, aldus de ex-voetballer. “Ik denk dat onze vriend hier zich er waarschijnlijk niet van bewust is wat dit teweeg kan brengen.”

Seedorf vindt juist dat de verschillende culturen op het voetbalveld de integratie positief kan beïnvloeden, en daar sloot PVDA-leider Lodewijk Ascher zich bij aan. “Ik vind het voorbeeld van Johan Derksen stuitend”, zei de vice-premier. “Op die voetbalvelden gebeuren prachtige dingen. Als ik langs de lijn sta bij mijn zoontjes is dat fantastisch en ze gaan met een goede manier met elkaar om. Heel Amsterdam komt daar bij elkaar.”

Seedorf woont sinds jaren weer in Nederland en gaat deze maand voor het eerst stemmen. Op welke partij, dat wilde hij niet zeggen.

Voor als je het was vergeten, dit zei Derksen destijds over Marokkanen:

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

5x
FAIL
2x
WTF
80x
SEXY
2x
LOL
2x
OMG
11x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!