?>
Logo Goals and Glamour
Dit is het bizar hoge salaris van Max Verstappen
© Pro Shots

Salaris van Shownieuws

Dit is het bizar hoge salaris van Max Verstappen

Het racetalent van Max Verstappen levert hem niet alleen een sloot aan mooie dames op, Red Bull Racing heeft er ook een héél aardig bedrag voor over.

Artikel verder na advertentie

Dat mag natuurlijk geen verrassing heten, al worden de precieze contracten van de coureurs doorgaans naarstig geheim gehouden.

Artikel verder na advertentie

Het Duitse medium Formel1 denkt echter te weten dat Max voor een som van 6,6(!) miljoen euro in zijn bolide stapt. Dat is aanzienlijk meer dan de 750.000 die hij bij zijn vorige werkgever Toro Rosso scheen te verdienen.

Artikel verder na advertentie

Hoe dan ook, het Nederlandse toptalent heeft nog een lange weg te gaan voor hij de rijkste coureur is: aanvoerder van de F1-grootverdieners is kampioen Lewis Hamilton, die bij Mercedes 18,7 miljoen opstrijkt. De rijkste coureur in Max’ team is Daniel Ricciardo. Hij ontvangt 11,3 miljoen voor zijn diensten bij Red Bull.

Overigens zijn bij het salaris van Max zaken als persoonlijke sponsordeals en bonussen niet meegerekend. Zo heeft de 19-jarige sportman naast zijn deal met Red Bull ook contracten bij Jumbo en Exact.