44607

Zo manipuleert EA jouw FIFA-potjes, en dit kun je er tegen doen

Jildert

Door
11-01-2017 om 17:28

WhatsApp
WhatsApp

We gingen afgelopen week al kort in op een opvallende vondst van een FIFA’er, die in een bestand van het spel code ontdekte waarmee EA Games je potjes beïnvloed.

Op het forum Reddit doken ze nog dieper in de code en vogelden uit hoe dit systeem, door EA beschreven als momentum, precies werkt.

Onze vetste updates op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 5711 4575

Zo staat er bijvoorbeeld standaard ingesteld dat de sterkte van de tegenstander flink wordt opgeschroefd als je binnen vijf minuten scoort, maar ook als er een doelpuntverschil van twee goals ontstaat of je een hoog percentage balbezit hebt.

Dat werkt ook andersom: mocht je binnen een halfuur in-game nog steeds niet op doel hebben geschoten, dan wordt je tegenstander juist verzwakt.

Hoewel deze regels vooral gemaakt lijken voor potjes tegen de computer, suggereren verontwaardige gamers dat de instellingen ook (deels) worden toegepast op wedstrijden online of tegen je mattie. Dat zou niet verbazingwekkend zijn, want wie herkent niet dat moment dat je spelers ineens als dronkelappen over het veld lopen? Het is goed mogelijk dat het spel op zo’n moment ingrijpt, om het je niet te gemakkelijk te maken.

Op Reddit geven ze echter ook een paar tips om momentum te omzeilen: schiet minder vaak, beperk je balbezit en scoor niet te vroeg. In Ultimate Team zou een bank met bronzen spelers ook helpen om de manipulatie tegen te gaan.

Voor de geïnteresseerden: hieronder een aantal regels code van FIFA 17 waarin het momentum is uitgewerkt.

EA momentum code

© EA Sports

EA momentum code

© EA Sports

Ik vind dit...

16x
FAIL
86x
WTF
123x
SEXY
19x
LOL
19x
OMG
19x
BAAS
Vers!