Logo #GOALS
Deze 10 dingen moeten veranderen in FIFA 18
© EA Sports

FIFA 17 is een paar maanden oud en we hebben al tig potjes achter de rug in EA’s verslavende voetbalgame. Maar ja: we blijven Nederlanders, en hebben altijd wat te zeuren. Deze 10 dingen willen we anders zien in FIFA 18!

10. Het commentaar

Over de wanstaltige teksten van Evert en Youri gaan we het al helemaal niet hebben (al heeft dat inmiddels een soort cultstatus verkregen), maar ook de Engelse commentatoren roepen al jaren dezelfde cliché’s. “If you don’t buy the ticket, you don’t win the raffle!” Het mag dan misschien niet het belangrijkste onderdeel van het spel zijn, irritant is het wel.

9. Vrije trappen op eigen helft

Ligt het aan ons, of zijn die vrije trappen op je eigen helft al jaren onnodig gevaarlijk? Druk één keer op een verkeerd knopje, richt wat te scheef en dikke kans dat de bal in de voeten van een tegenstander beland, die vervolgens vrije doortocht heeft richting doel. Fiks die shit, EA!

buitenspel-vrije-trap-fifa-16

© YouTube

8. Scheidsrechters falen nog steeds

Het lijkt ietsje beter dan in voorgaande jaren, maar er is nog altijd veel aan te merken op de arbiters in FIFA 17. De leidsmannen fluiten steevast voor onverklaarbare overtredingen en geven veel te gemakkelijk penalty’s. Best lullig, als je in de 92e minuut tegen iemand aanloopt. Oh, en dan nog iets: waarom toveren ze altijd gele kaarten tevoorschijn, in plaats van ze gewoon uit hun borstzak te halen?

FIFA 17 scheids

7. Meer online mogelijkheden

Met Ultimate Team heeft EA Sports een lucratieve en immens populaire multiplayer-mode in handen, maar gevolg daarvan is dat het bedrijf de andere multiplayer-modes al jaren verwaarloost. Aan Seasons en Online Friendlies wordt, behalve kleine wijzigingen, amper wat veranderd. Het spelen met vrienden in een online competitie zou zó vet zijn, maar blijft tot op de dag van vandaag een verre droom.

FIFA 17 seasons

© EA Sports

6. Weg met die gekke penalty’s…

De dode spelmomenten zijn compleet op de schop genomen in FIFA 17, en dat leek op het eerste gezicht een toffe aankondiging. Helaas moeten we na een paar maanden concluderen dat dit niet helemaal uit de verf is gekomen, en da’s nog zacht uitgedrukt. Hoewel we die pingels inmiddels redelijk onder controle hebben, blijft het een hele opgave om de bal normaal op doel te schieten. En dat zou natuurlijk niet moeten.

penalties-fifa-17

5. … En die malle corners

Ook het nemen van hoekschoppen leek op het eerste gezicht positief veranderd, maar we moeten toch vaststellen dat scoren uit een corner schier onmogelijk is (behalve als je dit trucje probeert). Dat gele markeerstipje was veelbelovend, maar je hebt er feitelijk geen reet aan: corner-goals lijken vooral gebaseerd op toeval.

5-geweldige-veranderingen-demo-fifa-17-1

© EA Sports

4. Trááág

Er wordt door FIFA-spelers steen en been geklaagd over de trage reacties van spelers, en terecht. Is het niet de keeper die übertraag uit doel komt rennen, dan is het wel je speler die als een amateur met bierbuik reageert op commando’s. Er is zelfs een petitie gestart om de ‘input delay’ onder de aandacht van EA Sports te brengen, omdat het bedrijf het probleem maar niet oplost.

3. Voorzetten zijn overpowered

Het is misschien niet meer zo erg als voorheen, toen elke zwieber richting Zlatan een goal opleverde, maar nog altijd zijn voorzetten een übersimpele manier om een goal mee te pikken. Met name lage voorzetten zijn altijd dodelijk als je op het goede moment aflegt, en onmogelijk te verdedigen.

2. Goed lijkende Eredivisie-spelers

Ja ja, we weten dat we als kikkerlandje maar een klein radartje zijn in die grote machine die FIFA 17 heet. Maar is het nu zó moeilijk om in ieder geval de voetballers van Ajax, PSV en Feyenoord te laten lijken in plaats van deze shit? Zet een stagiaire op elke competitie en die koppies zijn binnen een maand gefikst!

mitchell-dijks-fifa-17

© YouTube

1. Verdedigen = te gemakkelijk (en aanvallen te moeilijk)

Volleerde FIFA’ers weten dat je verdedigers niet hoeft aan te raken als je aan het verdedigen bent, hoe gek dat misschien ook klinkt. De computer knapt het vuile werk zo voor je op en doet dat bovendien een stuk beter dan jij ooit kunt doen. Gruwelijk irritant als je aanvalt, aangezien de meeste online spelers op ultra-defensief staan en een man passeren verdomd lastig is in FIFA 17. Conclusie: verdedigen wordt beloond, aanvallen bestraft. Niet echt een goede basis voor een voetbalspel, lijkt ons zo.

Dit opvallende team zit niet in FIFA 17

© EA Sports

Vers

Populair