?>
Logo Goals and Glamour

Een transfer van Kevin Strootman zou niet alleen bij PSV de kassa doen rinkelen. Ook zij oude club Sparta kan een megatransfer van Kevin Strootman naar AS Roma zeer goed gebruiken.

De PSV-middenvelder begon zijn carrière bij de Rotterdammers en daarom heeft de Kasteelclub recht op 4 procent van de transfersom als opleidingsvergoeding. Bij een transferbedrag tussen de 17 en 20 miljoen euro krijgt Sparta zodoende tussen de 680.000 en 800.000 euro.

Een mooie meevaller, die zal worden gebruikt om het gat in de begroting van ruim één miljoen euro te verkleinen. “We willen het geld in de club stoppen”, zegt Sparta’s algemeen directeur Wiljan Vloet. “We hebben te maken met tekorten in de begroting en die kunnen we met dit bedrag deels afdekken.”

De ontwikkeling van Strootman levert Sparta jaren na zijn vertrek dus nog geld op en dat zien ze op Het Kasteel vooral als een compliment aan de goede jeugdopleiding. “Dit is voor ons een bevestiging dat we moeten doorgaan met investeren in onze eigen jeugd”, vindt Vloet. “Een goede opleiding blijft de basis bij Sparta.”

Trending