Logo Goals and Glamour
‘Dit is de ontroerende reden dat Memphis flopt bij United’
© Pro Shots

november 2016 • Sportnieuws

‘Dit is de ontroerende reden dat Memphis flopt bij United’

Misplaatste arrogantie, geen vertrouwen van de trainer of simpelweg niet goed genoeg: er zijn al veel redenen genoemd waarom het huwelijk tussen Memphis Depay en Manchester United is mislukt. Trainer Fred Rutten doet nu ook een duit in het zakje, maar wijst een heel andere reden aan waarom Memphis het nog niet heeft gemaakt in Engeland.

Rutten, die in zijn PSV-tijd met de aanvaller in aanraking kwam, denkt dat Memphis simpelweg zijn moeder mist. In zijn tijd in Nederland was de Moordrechter elke dag te vinden bij mama Cora, maar dat is nu uiteraard geen optie meer.

“Hij heeft een hele goede band met zijn moeder”, stelt Rutten tegenover Manchester Evening News. “Ik denk dat dat één van de redenen is dat hij de stap naar United zo moeilijk vond.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Maar, vervolgt de trainer, hij weet zeker dat het wel goed komt met de jongeling: “Ik denk dat hij zich nog steeds kan ontwikkelen tot een grote speler. Jonge spelers hebben de tijd nodig om te groeien, maar die tijd krijgen ze tegenwoordig niet meer.”

De band tussen de oud-PSV’er en zijn moeder is zo hecht omdat zijn vader het gezin verliet toen Memphis vier jaar oud was. Cora heeft haar zoon sindsdien alleen moeten opvoeden. Daar is Memphis haar erg dankbaar voor: zo gaf hij zijn moe ooit een Mercedes als blijk van zijn waardering.

Artikel verder na advertentie

De voetballer heeft over interesse in Engeland in ieder geval niet te klagen: onder andere het Everton van Ronald Koeman zou hem graag op huurbasis overnemen.

Dit is de ontroerende reden dat Memphis flopt bij United

© Twitter

Logo Goals and Glamour