?>
Logo Goals and Glamour

Arjen Robben en Robin van Persie zijn genomineerd voor de titel ‘Europees voetballer van het jaar’. De twee Nederlandse sterren hebben concurrentie van onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Bale werd in Groot-Brittannië uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Van Persie werd tweede. Andrés Iniesta, vorig jaar gekozen tot beste voetballer van Europa, staat niet op de nominatielijst..

Robben beleefde met Bayern München een uiterst succesvol seizoen, met zijn winnende doelpunt in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund (2-1) als hoogtepunt. Van Persie werd in zijn eerste jaar bij Manchester United landskampioen en voerde opnieuw de topscorerslijst van de Premier League aan.

Alle overige genomineerden: Thomas Müller, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger (allen Bayern München), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) en Lionel Messi(Barcelona).

Trending