?>
Logo Goals and Glamour

Bojan Krkic tekende dit weekend een contract dat hem op huurbasis voor minimaal een jaar aan Ajax verbindt. De Spanjaard sluit echter niet uit dat hij langer in Amsterdam verblijft.

“Ajax heeft een optie voor nog een seizoen en daarna ben ik transfervrij”, zegt Krkic. “En misschien teken ik dan wel een meerjarig contract. Geld is niet mijn belangrijkste drijfveer. Ik wil veel spelen en weet dat ik de kans daarop hier krijg.”

Hij vindt het mooi dat Ajax alles in het werk stelde om hem binnen te halen: “Dat was hartverwarmend”, aldus Krkic. “Net als de telefoontjes van Frank de Boer en Johan Cruijff me goed deden. Frank heeft het over de speelwijze gehad, zei wat hij van mij verwacht en hoe hij me binnen het team ziet. Inhoudelijk ga ik daar niet op in. Dat is iets tussen de trainer en de speler. Dat Johan me belde heeft, samen met de directe plaatsing voor de Champions League, de doorslag gegeven. Als bondscoach van Catalonië heeft hij altijd vertrouwen in me gehad en is hij heel belangrijk voor me geweest.”

Trending