?>
Logo Goals and Glamour

Vandaag (maandag) komt Marco van Ginkel voor het eerst op het trainingscentrum van Chelsea. Hij ondergaat daar de eerste sessie onder leiding van José Mourinho.

Van Ginkel is blij dat hij kan beginnen: “Het wordt de eerste keer dat ik hem echt zie. We hebben een paar keer over de telefoon gesproken. Ja, dat was belangrijk. Het is goed om te horen dat een trainer je graag wil hebben. Dat heeft mij overtuigd. Het verhaal Chelsea speelde al wat langer, maar de laatste dagen is het echt concreet geworden.”

Van Ginkel had het over de stap in zijn loopbaan. “Dit is wel een grote stap, ja. Aanvankelijk zag ik een zelfde route voor me als Adam Maher, via een Nederlandse topclub. Maar Ajax is nooit wat geworden. Het klopt dat een club als Ajax andere transfersommen betaalt dan Chelsea. Dan heb je het over een andere schijf.”

Toch is hij niet bang voor de concurrentiestrijd. “Ik ben gretig, ben ook trots dat ik tussen al die uitstekende voetballers mag staan. Ik hoop zoveel mogelijk speeltijd af te dwingen. Ik kan me bij Chelsea weer verder ontwikkelen als voetballer.”

Trending

Versch!