?>
Logo Goals and Glamour

Terwijl de soap rondom de Van der Vaartjes vol in het nieuws blijft, is het rondom die andere voetballer enorm stil. Ook in deze tijd vol met transfers wordt de naam Khalid Boulahrouz niet genoemd. Als we terug gaan in de tijd, dan is het eerste waar we aan denken bij Boulah, het EK 2008 en het tragische nieuws van de dood van het doodgeboren kindje van Sabia en Khalid. De eerste drie groepswedstrijden speelde Nederland, met Khalid in de basis, briljant, Frankrijk en Italië werden makkelijk geklopt.. in de kwartfinale kwamen we Rusland tegen, maar de stemming was in mineur en Nederland verloor en lag er uit. Bondscoach Marco van Basten werd geconfronteerd met de vraag of hij rondom Boulah wel juist had gehandeld.

Enfin, wat gebeurde er daarna. Na het EK in juli 2008 verkaste Khalid van Chelsea naar VfB Stuttgart, pas in zijn laatste seizoen voor Stuttgart overtuigde hij en speelde hij in 2012 vrijwel alle wedstrijden. Ondanks een goed seizoen werd hem geen nieuw contract aangeboden en vertrok hij naar het zonnige Portugal waar hij samen met Schaars en Van Wolfswinkel ging spelen bij Sporting Lissabon. Maar door de noodlijdende financiën mag hij net als Schaars op zoek naar een nieuwe club, als ‘m dat niet lukt dan is hij nog een jaar verbonden aan Sporting.

De inmiddels 31-jarige verdediger heeft aan 2013 geen goed jaar, sportief zijn het geen hoog tijden maar ook relationeel is hij zijn vriendinnetje kwijtgeraakt aan collega Rafael van der Vaart. In het nieuws treedt Khalid daarover niet, gelukkig heeft de Story wel enkele quotes uit hem weten te halen: “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het prima vond om de afgelopen maanden in Portugal te zitten, met al die drukte rond Sylvie, Rafael en Sabia,” laat hij aan de Story weten, op de vraag of hij toe is aan een nieuwe relatie zegt hij: “Laat mij voorlopig maar lekker vrijgezel blijven!”.

Nu nog een mooie club voor Boulah en we kunnen weer met gerust hart naar een volgende speler.

De mooiste momenten van Boulahs carrière tot nu toe:

Trending