?>
Logo Goals and Glamour

Mister Ajax Sjaak Swart wordt vandaag 75 jaar. Een prachtige leeftijd voor de ex-voetballer van de Amsterdammers, die vandaag even flink in het zonnetje gezet gaat worden. Zo is er vanmiddag in het Olympisch Stadion een jubileumwedstrijd georganiseerd voor Swart, waar alle grote oud-Ajacieden aan meedoen. Het is al de derde x dat Swart een dergelijke wedstrijd voor hem georganiseerd ziet.

Swart is er klaar voor, maar wel zenuwachtig: “Of ik topfit ben? Laat dat top maar weg”, zuchtte Sjaak Swart, die gisteren werd overvallen door een wedstrijdspanning die hij nooit eerder meemaakte. “Hoe deze wedstrijd leeft en wat er dit keer bij de organisatie komt kijken, is echt ongelooflijk. Gelukkig heb ik een fantastisch team mensen om me heen”, zegt de Amsterdammer.

In totaal doen zeventig ex-Ajacieden, onder wie Johan Cruijff, Edwin van der Sar, Marc Overmars, Danny Blind, Ronald de Boer, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Patrick Kluivert, mee in het duel. “Ik heb een telefoontje of tweehonderd gepleegd, uiteindelijk alle spelers gesproken, want ik moest toch weten of ze echt kwamen”, liet hij niets aan het toeval over. “Arie Haan komt met zijn vrouw en twee kinderen uit China en meldde op tijd te zijn. Shota Arveladze wilde niet dat ik zijn ticket betaalde en reist vanuit Turkije hierheen, terwijl Frank Rijkaard aankondigde met een knieblessure gewoon te spelen. Dat die mensen dat doen, vind ik fantastisch. ’Alleen voor jou’, zeggen ze dan. En ik heb een sms of zeventig van mensen uit heel het land, die me een onvergetelijke dag wensen.”

Swart bereidt zich in alle rust voor op het duel: “In de ochtend gaat mijn telefoon uit, lig ik lekker op het bankie en daarna ga ik naar de masseur, want ik heb een partijtje stress gehad. Dat wil jij niet weten. En vandaag komt daar nog een bergie bij. Maar ik ga genieten …”

Trending