Logo Goals and Glamour
Deze 5 vreselijke commentatoren moeten per direct van de buis
© Pro Shots

januari 2017 • WTF

Deze 5 vreselijke commentatoren moeten per direct van de buis

Een paar uitzonderingen daar gelaten (kuch, Jeroen Elshoff, kuch) is het behoorlijk treurig gesteld met de voetbalverslaggeving in Nederland. Sterker nog: wij zetten liever het FIFA-commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder aan dan dat we het gelul van onderstaande heren moeten aanhoren!

Degenen die de top vijf nét niet haalden: Sierd de Vos (die act kennen we nu wel), Arno Vermeulen (gelukkig horen we hem niet zo vaak), Jan Roelfs (“… en de goal!”) en Philip Kooke (doet ook de stem van Kermit de Kikker).

Jeroen Grueter

Jeroen Grueter

© Pro Shots

Krijgt al jaren de mooiste potjes van het Nederlands elftal toegewezen, maar waarom mag joost weten. Grueter is op geen grijntje enthousiasme te betrappen, behalve als zijn idool Lionel Messi een mooie actie maakt of Michael Phelps weer eens goud pakt. Ja, Jeroen doet ook commentaar bij het zwemmen. De commentatoren in dit lijstje zijn sowieso erg allround. Zegt misschien genoeg.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Leo Oldenburger

Leo Oldenburger

© Pro Shots

Deze camping-verslaggever van SBS6 geeft voetbalcommentaar alsof hij een dagje uit is. Deed vroeger ook het darts en het ‘legendarische’ Domino Day, maar begon zijn loopbaan in een rockbandje. Schoenmaker, blijf bij je leest, zouden wij willen zeggen.

Pew pew pew Leo Oldenburger

Leo Driessen

Leo Driessen

© Pro Shots

Artikel verder na advertentie

Het beste dat Driessen ons in zijn jaren als voetbalverslaggever heeft gebracht? Het liedje De meeste dromen zijn bedrog van Marco Borsato, dat door de commentator werd geschreven.

Ronald van de Geer

Ronald van de Geer

© Pro Shots

Samen met Leo Oldenburger de commentator van dienst bij SBS6; waarom weet niemand. Viel tijdens de Champions League-wedstrijden van PSV vooral op omdat zijn feitjes nooit klopten. Voorbeeldjes: United-talent Jesse Lingard was volgens Ronald een ’32-jarige jeugdinternational’ en hij deed er ooit vijf minuten over om de juiste doelpuntenmaker aan te wijzen. Oh, de beste man is in zijn vrije tijd ook perschef bij ADO Den Haag. Kan allemaal.

Frank Snoeks

Frank Snoeks

© Pro Shots

Stopte met schaatscommentaar om zich volledig op voetbal te richten, maar had beter voor het eerste kunnen kiezen. Snoeks maakt er een sport van om elke seconde te vullen met oeverloos gelul, en over de wedstrijd gaat het zelden. Sierd de Vos geeft ons tenminste nog nuttige restauranttips.

Telefoon gaat af tijdens commentaar Frank Snoeks

Logo Goals and Glamour