Logo Goals and Glamour
Deze 5 dingen wist je nog niet over Hakim Ziyech
© Instagram

Shownieuws

Deze 5 dingen wist je nog niet over Hakim Ziyech

Hij is één van de uitblinkers bij Ajax en was hét gespreksonderwerp rond Marokko – Nederland. We kennen zijn fluwelen techniek en eigenwijze karakter, maar wist je dit al over Hakim Ziyech?

5. Had een moeilijke jeugd

Hakim werd geboren en getogen in Dronten, in een gezin van acht kinderen (vier broers, drie zussen). Al op 10-jarige leeftijd verloor hij zijn vader aan MS. “Die ziekte sloopte hem”, vertelt Ziyech in De Volkskrant. “Hij kon steeds minder. Niet meer lopen, eten, praten.” De polder was een weinig inspirerende omgeving, waar het criminele leven nadrukkelijk op de loer lag. Ziyech koos voor het voetbal, maar twee van zijn broers raakten op het verkeerde pad. “Status is belangrijk, daar zijn we alle vijf gevoelig voor.”

Familie Hakim Ziyech
© Instagram

4. Dacht aan stoppen

Hakim verkaste al op 14-jarige leeftijd naar Heerenveen, en dat viel hem zwaar. “Je krijgt heimwee en mist je familie, ondanks dat ik goed ben opgevangen”, vertelt hij. “Je voelt je op sommige momenten best wel eenzaam.” Hij lag in zijn Friese periode vaak in de clinch met trainers; vooral met Marco van Basten boterde het niet. “Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer”, sneerde Hakim in De Volkskrant. “Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat-ie er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen.” Ziyech voelde zich destijds zo ellendig, dat hij dacht aan stoppen. Hij had er geen zin meer in. “Ik ben geen makkelijke jongen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ziyech voor Heerenveen
© Pro Shots

3. Zijn grootste hobby is slapen

Een opvallende onthulling van Hakim in de auto bij Andy van der Meijde: naast voetballen ligt de middenvelder het liefst te pitten! “Dat doe ik standaard na de training, direct slapen”, is de middenvelder bloedserieus. “Twee uurtjes pakken. Het beste herstel en het is lekker.”

Hakim Ziyech 2016 - Bij Andy in de auto

2. Stopte op zijn 17e al met school

Het is misschien niet verrassend, maar Hakim trapte liever een balletje dan dat hij in de schoolbanken zat. “Ik ging volgensmij voor het laatst toen ik 17 was”, vertelt hij aan Andy. “Toen dacht ik: bekijk het lekker. Alles op voetbal. Ik was school echt zat, man. Ik liet mijn gezicht even zien en dan was het gelijk weer naar het stadion, Playstationnen.” Toch weet hij bij Touzani wel een lievelingsvak te noemen: wiskunde.

Artikel verder na advertentie

Hakim Ziyech hoodie milkshake
© Instagram

1. Heeft geen vriendin

Voetballers zijn jong oud, dus veel van Ziyech’s leeftijdgenoten hebben een vaste vriendin. Hakim niet: hij woont alleen en brengt zijn vrije dagen vooral door met zijn moeder en de rest van de familie. Dat de familieband hecht is, blijkt wel uit het feit dat zijn moeder en zijn acht broers en zussen allemaal kwamen kijken bij zijn Ajax-debuut.

Moeder Hakim Ziyech
© Instagram
Logo Goals and Glamour