Deze 15 dingen willen we dit seizoen niet meer zien in de Eredivisie

maandag 1 augustus 2016 om 15:01 door Jildert

Jep, het gaat hard: een kersvers Eredivisie-jaargang staat op punt van beginnen. Lekker hoor, al hopen we deze onzin dit seizoen niet meer mee te maken.

15. Verdedigende blunders die amateurs nog niet maken

De Eredivisie is ontzettend vermakelijk, maar dat komt mede omdat de verdediging zo lek als een mandje is. Overdreven? Nou, kijk maar eens hoe Ajax dit goaltje tegen ADO Den Haag meepikte. Foutje bedankt.

14. Blunderende keepers

Onze competitie heeft ook een nijpend tekort aan goede keepers, zo werd vorig seizoen pijnlijk duidelijk. Het was elke week wel een keertje raak, maar de ergste blunder kwam waarschijnlijk van Willem II-goalie Kostas Lamprou. Grappig, maar vooral behoorlijk treurig.

13. Criminele spelers

In het veld staat ‘vechten’ meestal voor wat geduw en getrek, maar het wordt pas echt triest als voetballers zich buiten de grasmat misdragen. Het was rond kerstmis drie keer raak: Maxime Lestienne en Jeroen Zoet lieten hun vuisten spreken op Stratumseind, terwijl Kenny Tete een politieagent uitschold na een vechtpartij. Enkele maanden later was het Eljero Elia die werd opgepakt tijdens het uitgaan. Word toch eens volwassen, mannen!

12. Nare mannetjes die (bijna) overal mee wegkomen

Niet een speler, maar de huisjurist was vorig seizoen de gevierde man van Feyenoord. Joris van Benthem wist bij de KNVB-tuchtcommissie de ene na de andere voetballer vrij te pleiten. Het meest opzienbarend was de vrijspraak voor Michiel Kramer, nadat die een klap had uitgedeeld aan Ted van de Pavert. Karma is een bitch: aan het einde van het seizoen wachtte de spits alsnog een lange schorsing, omdat hij in de wedstrijd tegen FC Groningen Etiënne Rijenen én Rasmus Lindgren bij de keel greep.

11. Tergend saai voetbal met balbezit als motto

Wie heeft toch verzonnen dat de Hollandse school staat voor eeuwig rondspelen op eigen helft en eindeloos tikkies breed geven? Het was de laatste seizoenen in ieder geval steevast het handelsmerk van Ajax en leidde tot de saaiste wedstrijden die we dit Eredivisie-seizoen gezien hebben. Misschien niet zo gek dat Ajax na F. de Boer heeft gekozen voor Peter Bosz, die juist drukzetten en naar voren voetballen predikt.

Balbezit Ajax

10. De rare fratsen van FC Twente

Het is een groot wonder dat FC Twente überhaupt nog bestaat, na alle capriolen die de noodlijdende club uithaalde. De club leek in eerste instantie zijn proflicentie kwijt te raken door een rammelende boekhouding, daarna werd besloten dat Twente in de Jupiler League moest uitkomen, maar nu puntje bij paaltje komt blijven de Tukkers tóch gewoon in de Eredivisie. Vooral vervelend voor de andere degradatiekandidaten, die lang niet wisten waar ze aan toe waren. Dit seizoen effe normaal doen, Twente!

Joop Munsterman

© Pro Shots

9. Clubs met rare geldschieters

Hui Wang en ADO Den Haag, nog zo’n lachwekkende soap. De Hagenezen rekenden zich al rijk toen de Chinese geldschieter miljoenen beloofde en haalden dure spelers, maar daadwerkelijk over de brug komen leek voor Wang een minder gemakkelijke stap. Zat wel wat in, want volgens de kersverse ADO-eigenaar moest het bestuur eerst maar eens met een concreet businessplan komen in plaats van bedelen om geld. Enfin: na lang gesteggel kwam Wang tegen het einde van het seizoen eindelijk over de brug.

Wang bij ADO Den Haag

© Pro Shots

8. Maar één club in Europa na de winterstop

Zes Nederlandse clubs begonnen afgelopen seizoen een Europees avontuur, maar na vele, tenenkrommende wedstrijden was daar tegen de winterstop nog maar eentje van over. PSV uiteraard, die wel meteen stuntten door in de Champions League ten koste van Manchester United en CSKA Moskou door te stoten naar de achtste finales. Dat was wel meteen het eindstation, na een verloren strafschoppenreeks tegen finalist Atletico Madrid.

Nederlandse clubs waardeloos in Europa

© Pro Shots

7. De zouteloze teksten van Dirk Kuyt

Dirk Kuyt is een voorbeeldige prof, maar we worden een beetje moe van de interviews met de 36-jarige Feyenoorder. Je kunt een bingo samenstellen met alle cliché’s die Dirk wekelijks uitkraamt. Oh wacht, dat is al gedaan.

6. Oude helden met vruchteloze beloftes

Je kunt veel zeggen over Kuyt, maar hij is tenminste teruggekeerd bij Feyenoord. Er zijn veel profs die mooie woorden hebben voor hun oude club, maar afhaken als puntje bij paaltje komt. Zo ook afgelopen seizoen: voormalig Heerenveen-goalgetter Alfonso Alves bivakkeerde even in Friesland, maar was plotseling weer vertrokken. Mounir El Hamduoei keerde dan wel terug bij AZ, maar was bij de eerste de beste aanbieding foetsie. Ook gingen er een seizoen lang geruchten over een comeback van Klaas-Jan Huntelaar in Amsterdam. Niet dus: de bankzitter van Schalke 04 besloot gewoon in Duitsland te blijven.

Mounir El Hamdaoui en John van den Brom

© Pro Shots

5. ‘Fans’ die zich gedragen als debielen, zoals het misbruiken van sneeuw…

Feyenoord-fans misbruiken sneeuw

© Twitter

4. Een oud-Ajacied ophangen…

Vermeer opgehangen

© YouTube

3. Een speler vreselijke teksten toeschreeuwen…

2. Oerwoudgeluiden maken…

1. … En de familie van voetballers bedreigen

Zo kregen Feyenoorders Marko Vejinovic en Michiel Kramer thuis bezoek van randdebielen na de vijfde nederlaag op rij en werd Rick Karsdorp’s appetijtelijke meissie verbaal belaagd op Instagram. Doe eens normaal, man!

Astrid Lentini vriendin Rick Karsdorp

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

4x
FAIL
7x
WTF
15x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
3x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!