Logo Goals and Glamour
Opvallende naam bij 25 beste spelers van Europa
© Pro Shots

juli 2016 • Sportnieuws

Opvallende naam bij 25 beste spelers van Europa

Volgens Europese sportjournalisten behoort Will Grigg bij de beste 25 spelers in Europa van het afgelopen seizoen. Dit heeft de UEFA maandag bekendgemaakt.

De Noord-Ier behoort niet tot de beste tien spelers, dus hij kan op 25 augustus niet verkozen worden tot beste spelers van Europa. 55 journalisten mochten hun beste vijf spelers van het afgelopen seizoen kiezen.

Na de puntentelling kwam Grigg uit op gedeelde 25e plaats. Hij deelt deze plek met Giorgio Chiellini, Diego Godin, Paul Pogba en Hugo Lloris. De aanvaller kwam geen minuut in actie op het EK in Frankrijk, maar groeide wel uit tot cultheld door het liedje ‘Will Grigg’s on fire’.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Naast Grigg vielen ook de uitblinkers van de Engelse verrassing Leicester City in de smaak. Zij kwamen echter net te kort voor een plek in de top tien: Riyad Mahrez eindigde als elfde, Jamie Vardy staat op plek 12 en N’Golo Kanté vindt zichzelf terug op plaats 17.

De volgende tien spelers komen nog wel in aanmerking voor de prijs:

Artikel verder na advertentie

Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Antoine Griezmann, Toni Kroos, Lionel Messi, Thomas Müller, Manuel Neuer, Pepe, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez.

Logo Goals and Glamour