Logo Goals and Glamour
Deze 10 dingen wist je nog niet over Vincent Janssen
© Instagram / Pro Shots

juli 2016 • Sportnieuws

Deze 10 dingen wist je nog niet over Vincent Janssen

Van weggestuurd bij Feyenoord en een jaar in de Jupiler League, naar Engelse topclub Tottenham Hotspur. Kende jij deze feitjes over Eredivisie-sensatie Vincent Janssen al?

10. Groeide op in Oss

Janssen bracht zijn jeugd door in het Brabantse Oss, waar hij na twee jaar bij de plaatselijke SV in de jeugd van profclub TOP ging spelen. De jonge Vincent maakte na een paar jaar de overstap naar NEC en werd uiteindelijk opgepikt door Feyenoord.

9. Ging op zijn 15e het huis uit

Vincent Janssen’s Feyenoord-verleden is bekend, maar wist je ook dat hij op piepjonge leeftijd naar Rotterdam verkaste? De spits was pas 15 toen hij in een appartementencomplex van Feyenoord terechtkwam en werd verzorgd door gastouders. Alleen de weekenden bracht hij thuis door.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

8. Woonde samen met Bruno Martins Indi

Martins Indi ogen

Eén van Janssen’s huisgenoten in zijn Feyenoord-tijd was international Bruno Martins Indi, maar ook de huidige FC Twente-speler Kamohelo Mokotjo. In de jeugd speelde Vincent onder andere samen met Sven van Beek, Rick Karsdorp en Jean-Paul Boëtius, die allemaal wél doorbraken in Rotterdam.

7. Maakte een hattrick voor Feyenoord tegen AZ

Janssen nam vlammend afscheid van Feyenoord: met een hattrick in de A1, nota bene tegen AZ! Hij wist toen al dat hij geen contract zou krijgen in Rotterdam, en kreeg afgelopen seizoen zijn zoete wraak toen hij er in AZ-shirt drie tegen Feyenoord inlegde.

Artikel verder na advertentie

6. Komt uit een familie van topsporters

Moeder Vincent Janssen: Annemarie Verstappen

Annemarie Verstappen, de moeder van Vincent Janssen. © Wikipedia

Janssen heeft zijn topsportmentaliteit niet van een vreemde, want moeder Annemarie Verstappen is wereldkampioen zwemmen en ook zusje Frederique beoefent de edele zwemsport professioneel. Vincent heeft het talent van zijn moeder niet geërfd: hij onthult aan Helden Online zelfs dat hij zijn A-diploma met moeite haalde. “Ik zwom als een hond”, aldus de spits.

5. Verloor zijn oudere broer

Janssen’s familie bestond eigenlijk uit vijf kinderen, maar Vincent’s broer Jan verloor op achtjarige leeftijd de strijd tegen leukemie. “Als ik nu aan Jan denk, is hij met ons meegegroeid”, zegt Janssen over zijn overleden broer in Helden Online. “Hij is ouder geworden.”

4. Had ook voor PEC Zwolle kunnen spelen

Vincent Janssen Almere City

© Pro Shots

In zijn tijd bij Almere City speelde Janssen zich door zijn goede vorm al snel in de kijker van Eredivisie-teams. PEC Zwolle zat als één van de eerste clubs op de tribune voor de spits, maar daar kwamen al snel Heerenveen en FC Twente bij. AZ wist de spits echter over te halen voor een definitieve krabbel.

3. Kostte AZ slechts vier ton

Dat AZ flink binnenloopt met Janssen’s transfer naar Tottenham Hotspur is bekend, vooral als je je bedenkt dat de Alkmaarders nog geen half miljoen (400.000 euro, om precies te zijn) neerlegden om hem van Almere City over te nemen. De Spurs betalen naar verluidt ruim 22 miljoen voor Janssen, waardoor de kassa rinkelt in Alkmaar!

2. Was eerst helemaal niet succesvol bij AZ

Vincent Janssen wissel Muhren

© Pro Shots

Vincent Janssen wordt gezien als dé sensatie van afgelopen seizoen, maar de motor haperde nogal in de eerste maanden bij AZ. Sterker nog: Janssen had 495(!) minuten nodig om zijn eerste doelpunt in de Eredivisie te maken! Het maakt het des te knapper dat de spits topscorer werd, zijn debuut bij Oranje maakte én een transfer naar Spurs verdiende.

1. Heeft een bijzonder leuke vriendin

Vriendin Vincent Janssen Rachelle Reijnders

© Instagram

We hebben al vaker over haar geschreven op deze site, maar hoe kunnen we ook in dit artikel voorbij gaan aan Rachelle Reijnders, de beeldschone vriendin van Janssen? Meer plaatjes hier.

Logo Goals and Glamour