?>
Logo Goals and Glamour

Feyenoord heeft de huur van stadion De Kuip per ‘medio 2018’ opgezegd. Dat dit nu al gebeurt komt doordat er in de overeenkomst tussen de club en het stadion een opzegtermijn van vijf jaar is afgesproken, zegt Kuip-directeur Jan van Merwijk in het AD Rotterdams Dagblad.

Als het allemaal doorgaat wordt het nieuwe stadion op Varkenoord op 1 juli 2018 in gebruik genomen. “Ik zie dit als een teken van vertrouwen in de positieve besluitvorming voor het nieuwe stadion,” zegt Van Merwijk.

“We zeggen de huur op, om onze handen vrij te hebben,” reageert Raymond Salomon namens Feyenoord. “Dat is heel normaal. Als we niks hadden gedaan, dan zou de huur ná die datum doorlopen.”

De gemeente Rotterdam spreekt zich binnenkort uit over de garantstelling voor een lening van 165 miljoen euro. Die vormt de basis voor een uiteindelijke investering van 362 miljoen euro in het mega-project, dat behalve de bouw van een nieuwe voetbaltempel ook ruimte moet scheppen voor de Feyenoord-jeugd, de amateurs en trainingsvelden voor de profs.

Trending