?>
Logo Goals and Glamour

Michael Reiziger gaat er komend seizoen de A1 van Sparta trainen. Of hij dezelfde soort weg gaat volgen als Philip Cocu en Frank de Boer weet hij nog niet, zo zegt hij in AD Sportwereld. Zijn generatiegenoten staan nu aan het roer bij PSV en Ajax, twee topclubs in Nederland.

Reiziger heeft vanalles gedaan voordat hij de keuze maakte om trainer te worden. Ze was hij onder meer analyticus en zat hij in de spelersbegeleiding. “Ik heb veel leuke dingen gedaan en goed nagedacht over wat ik wilde gaan doen”, zegt Reiziger. “En op een gegeven moment begon het weer te kriebelen. Ik wilde op het veld staan, want dat is toch het allerleukste.”

De oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona heeft ook veel gesproken met leeftijdsgenoten die al aan de slag zijn als trainer: “Een hoop van die jongens heb ik ook gesproken en ze waren allemaal positief over hun ervaringen”, vertelt Reiziger.

“Van Edgar had ik het bijvoorbeeld helemaal niet verwacht, maar hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij Barnet. Frank en Phillip zetten nu grote stappen, maar ik weet nog niet of ik diezelfde route wil bewandelen. Ik heb wel de ambitie om ooit aan de slag te gaan bij een eerste elftal, alleen weet ik helemaal niet of me dat wel bevalt. Misschien vind ik werken met de jeugd wel het allerleukste. Dat zijn allemaal dingen die ik nu ga ontdekken.”

Trending

Versch!