?>
Logo Goals and Glamour

Er komt een nieuwe Kuip in Rotterdam! Het nieuwe stadion voor Feyenoord gaat 313 miljoen euro kosten en moet het meest duurzame stadion van Europa worden. Dat hebben Sportclub Feyenoord en Stadion Feijenoord woensdag bekendgemaakt aan de sportcommissie van de gemeenteraad.

Het stadion biedt plaats aan 63.000 toeschouwers, heeft 90 business units en 6300 business seats. Om het nieuwbouwplan financieel haalbaar te maken, wordt het stadion ook uitgebreid gebruikt voor commerciële en maatschappelijke activiteiten. In totaal worden er 28 wedstrijden per jaar ingepland.

De gemeente Rotterdam wordt gevraagd 165 miljoen euro opzij te leggen om garant te staan voor de financiering van het plan. De gemeenteraad gaat daarover beslissen als eerst ook de renovatieplannen voor De Kuip voor een tweede keer tegen het licht worden gehouden. Een dergelijk bedrag opzij leggen in een tijd waarin flink wordt bezuinigd, ligt namelijk moeilijk binnen de gemeenteraad.

Als de nieuwbouw op het huidige trainingsveld Varkenoord doorgaat, gaat in 2016 de eerste paal in de grond en wordt het in 2018 opgeleverd. Wat er daarna met de oude Kuip gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Men wil overigens ook dat er in de toekomst veel meer mensen met het openbaar vervoer of op de fiets naar het stadion komen. Nu pakt nog zo’n 70 procent van de bezoekers de auto. Na nieuwbouw moet 70 procent met het ov of op de fiets komen en nog maar 30 procent met de auto.

Trending