Logo Goals and Glamour
Del Bosque negeert Casillas bij afscheid: “Hij was niet blij”
© Pro Shots

juli 2016 • WTF

Del Bosque negeert Casillas bij afscheid: “Hij was niet blij”

Vicente del Bosque houdt het na een teleurstellend EK voor gezien als bondscoach van Spanje. De 65-jarige oefenmeester stuurde iedere speler van de selectie een persoonlijk dankberichtje, maar sloeg routinier Iker Casillas over.

De goalie baalde stevig dat hij gepasseerd werd voor Manchester United-doelman David de Gea en liet dat volgens Del Bosque duidelijk merken tijdens het EK.

“Hij was niet blij met de technische staf”, vertelt de trainer aan El Larguero. “Ik denk dat hij boos op mij was en dat kan ik wel begrijpen. Met zijn teamgenoten ging hij perfect om, maar met de technische staf niet echt. Hij is de enige die ik na mijn vertrek geen berichtje heb gestuurd.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Dat vindt Del Bosque jammer, zo vervolgt hij: “Ik voel me er slecht over dat hij niet blij was met de technische staf. Toch ben ik ervan overtuigd dat onze verstandhouding in de toekomst weer goed wordt. Misschien hebben wij hem niet goed behandeld, maar wellicht is het ook een kwestie van trots. Al denk ik dat zijn cv niet aangetast wordt door zijn rol op het EK.”

Het is sterk de vraag of de 35-jarige Casillas in de toekomst nog op doel zal staan bij de Spanjaarden, met wie hij het WK en twee Europese kampioenschappen won.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour