?>
Logo Goals and Glamour

Het was geweldig om te zien, Tahiti op de Confederations Cup in de wedstrijd tegen Nigeria. Het was de eerste grote wedstrijd voor Tahiti ooit op een toernooi, en dat moest gevierd worden.

Toen het de Tahitanen zelfs lukte om een doelpunt te maken werden de spelers helemaal gek. In onderstaand filmpje is te zien hoe de spelers en trainer de 1-3 vieren. Want ondanks dat de kampioen van Oceannië met 3-0 achter stond binnen tien minuten, werd de treffer groots bejubeld.

Ook de 20.000 toeschouwers, die grote sympathie toonden voor de Tahitianen, bejubelden de treffer alsof Brazilië zelf had gescoord. “De Braziliaanse fans waren fantastisch”, glunderde doelpuntenmaker Tehau, die in het dagelijkse leven werkzaam is als chauffeur bij een distributiebedrijf.

Ook al werd de wedstrijd uiteindelijk met 6-1 verloren, ze zullen dat ene doelpunt nooit meer vergeten. “Nadat ik had gescoord, kon ik alleen nog maar aan mijn ouders en grootouders denken. Dit was een heel speciaal moment voor het hele land.”

Zie de treffer en de reacties daarna hier:

Trending