Logo Goals and Glamour
Overleden jeugdspeler Sparta had geen zwemdiploma
© Pro Shots

juni 2016 • Serious business

Overleden jeugdspeler Sparta had geen zwemdiploma

Ousmane Kone, de jeugdspeler van Sparta Rotterdam die zaterdag om het leven kwam, had geen zwemdiploma. De 12-jarige Kone verdronk in het waterpark Beldert Beach, waar zijn team het kampioenschap vierde.

“Dit hakt er verschrikkelijk in”, zegt algemeen directeur Manfred Laros in het Algemeen Dagblad. “Bij de familie, de jeugdopleiding en de hele club.” De teamgenoten die getuige waren van het drama worden begeleid.

Zo’n twintig jongens en zes begeleiders vierden zaterdag het behaalde kampioenschap. Na ruim een uur was Kone verdwenen. “We kregen een melding dat een jongen werd vermist die niet beschikte over zwemdiploma’s. Toen was het meteen code rood”, aldus eigenaar Patrick Janssen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Niet veel later werd de jeugdspeler gevonden op de bodem van het meer. Ook bij Beldert Beach is de schok groot, zegt Janssen. “Als inderdaad bekend was dat hij geen diploma’s had, dan hadden we dat graag willen weten.”

“Het is een groeiend probleem dat kinderen uit andere culturen verdrinken. Ze willen meezwemmen met hun vriendjes, maar zijn zich niet bewust van de risicio’s”, aldus Janssen.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour