?>
Logo Goals and Glamour

De Rotterdamse club Excelsior heeft in Jon Dahl Tomasson een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De Deen krijgt een contract voor 2 jaar bij de club uit de Havenstad. Dat heeft de eerstedivisieclub maandagavond bekendgemaakt.

Tomasson was de afgelopen twee seizoenen al werkzaam in Kralingen als assistent van eerst John Lammers en daarna Leon Vlemmings. Hij krijgt in augustus het vereiste trainersdiploma maar gaat aanstaande zaterdag al aan de slag bij Excelsior, als de start voor het nieuwe seizoen gemaakt wordt.

Tomasson kijkt uit naar zijn dienstverband: “Voor voor mij is dit een geweldige kans. Excelsior is een heel leuke club, die heel veel mensen aanspreekt. Ik vind het een uitdaging om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan.”

Tomasso wilde nog niet teveel druk opleggen, maar erkent dat er meer gewonnen moet worden: “We willen in elk geval meer wedstrijden gaan winnen. We hebben al een aantal goede spelers gehaald en ik verwacht dat we van Feyenoord ook nog wat jongens krijgen.”

Tomasson weet waar zijn krachten liggen. “Als trainer zijn twee dingen belangrijk: je tactische vermogen, maar daarnaast moet je mensen ook kunnen raken, ze enthousiast maken. Ik vind het heerlijk om met een groep te werken en te zien hoe jongens als mens en als voetballer vooruitgaan.”

Trending