?>
Logo Goals and Glamour
Met deze 15 bizarre acties maakte Van Gaal zich belachelijk bij United

Het doek is nu écht gevallen voor Louis van Gaal bij Manchester United. Sneu natuurlijk, al is het een waar mirakel dat hij het nog zo lang heeft volgehouden. Niet alleen naast, maar ook buiten het veld maakte de coach zich de afgelopen twee seizoenen volstrekt belachelijk. Een bloemlezing.

15. Louis steekt bijna oog uit

Autsj.

14. Louis zingt zichzelf toe

13. Louis jaagt op drones

Van Gaal gaf de beveiliging van het trainingscomplex het bevel om te jagen op drones, omdat concurrerende teams United op die manier zomaar zouden kunnen bespieden. Beetje paranoïde, Louis?

Van Gaal drones
© The Sun

12. Louis slacht Valdes

Victor Valdes weigerde te keepen bij de beloften van United en dus verklaarde Van Gaal hem de oorlog. De tweede goalie mocht zijn kluisje niet meer gebruiken, werd overgeslagen voor de teamfoto én kreeg een boete als hij op het trainingsveld verscheen. Niet heel verrassend dus dat hij tegenwoordig verhuurd is aan Standard Luik.

Van Gaal Valdes
© Pro Shots

11. Louis schreeuwt naar fans #1

10. Louis schreeuwt naar fans #2

9. Dronken Louis mept Ryan Giggs

Dat Van Gaal van een borrel houdt is bekend. Op het eindejaarsgala van United werd assistent-coach Ryan Giggs het slachtoffer van Louis’ jolige bui.

8. Louis KEIHARD genegeerd door Giggs na goal

Ja, die twee hadden een warme band.

7. Louis eist excuses van de tabloids

Alles en iedereen wordt binnenstebuiten gekeerd door de Engelse pers, dus de beste tactiek is om dat gewoon te negeren. Niet Van Gaal: hij eiste excuses voor de slechte behandeling die hij had gekregen. En die kreeg hij.

6. Louis stormt uit persconferentie

“We don’t talk anymore about Rooney, hè? You criticised him, I don’t.”

5. Louis tegen journalist: “Dikzak!”

Diezelfde persconferentie, en een weinig chique moment van onze landgenoot. Voor hij naar buiten stormde wees Louis een aantal journalisten aan die Wayne Rooney zouden hebben aangevallen. “Jij hebt kritiek op hem gehad. Ik niet. En jij! En die dikzak daar!” schold de coach.

4. Louis wil geile spelers

Van Gaal stelde voorafgaand aan een Europa League-wedstrijd dat zijn spelers ‘geil’ moesten zijn op een zege. Met name Juan Mata’s reactie op die woorden is hilarisch.

3. Louis houdt bizarre eindejaarsspeech

Een surrealistische act die acht minuten duurt. Acht minuten!

2. Louis herschrijft de Engelse taal

“Another cook”, “Apples with pears” en meer van zulks!

1. Dé val

Geen verdere uitleg vereist, toch?

Trending