?>
Logo Goals and Glamour

Bij Ajax is men niet al te blij met het concept competitieschema dat gisteren bekendgemaakt werd. Vooral de wedstrijd thuis tegen Feyenoord ligt gevoelig in Amsterdam, omdat deze vroeg in de zomer gespeeld wordt.

Fans van de Amsterdammers hebben woedend gereageerd op de vroege datum van de Klassieker die nog tijdens de zomervakantie staat gepland. Ajax – Feyenoord staat op 18 augustus op het programma, nog net in de periode dat in Noord-Holland vakantie wordt gevierd. “Het is ongelooflijk, wie bedenkt dit”, reageert Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax tegen AD Sportwereld.

“We begrijpen dat de competitie eerder begint vanwege het WK in Brazilië volgend jaar. Fans moeten dus al wedstrijden gaan missen. Dat daar dan Ajax – Feyenoord bij zit, is echt onvoorstelbaar. Het is de wedstrijd van het jaar en de helft ligt nog op het strand. Is dit weer verzonnen door bobo’s? Het is te hopen dat de KNVB hier niet bij nagedacht heeft. Als het wel bewust zo gepland is, is het nóg erger.”

Ajax zelf reageert iets luchtiger: “De KNVB doet er alles aan om een zo goed mogelijk speelschema op te stellen. Het is jammer als fans hun vakantie al hebben geboekt in de periode dat deze wedstrijd wordt gespeeld. We begrijpen ook dat het niet zomaar een wedstrijdje is. We gaan het schema goed analyseren en als we merken dat er aanleiding is om een en ander te veranderen, zullen we dat zeker niet nalaten’, aldus een Ajax-woordvoerder.

Dinsdag 18 juni wordt bekend of er nog dingen aangepast worden en wordt het definitieve schema bekend. ” Ik hoop dat er nog iets veranderd kan worden”, zegt supporter Dekker. “Ik blijf het heel gek vinden.”

Trending