?>
Logo Goals and Glamour

Royston Drenthe gaat per volgend seizoen weer in Engeland voetballen. De buitenspeler gaat van Alania Vladikavkaz, waar hij net onder contract stond, naar Reading FC, dat komend seizoen uitkomt in het Championship.

Drenthe tekent begin volgende week voor drie jaar, weet VoetbalPrimeur te melden. Voor Drenthe hoeft geen transfersom betaald te worden omdat hij een degradatieclausule in zijn contract had bij Alania. De Russische club slaagde er afgelopen seizoen niet in zich te handhaven op het hoogste niveau, waardoor de clausule geactiveerd werd.

Drenthe is op dit moment in Nederland om te herstelen van een spierblessure die hij aan het einde van het seizoen bij Alania opliep. Maandag pakt hij het vliegtuig naar Engeland, waar hij dinsdag medisch gekeurd wordt en aansluitend zijn nieuwe contract bij Reading ondertekent.

Nadat Drenthe in 2006 zijn debuut voor Feyenoord maakte en een geweldig Jeugd-EK speelde, verkaste hij in de zomer van 2007 naar Real Madrid. Via Hércules Alicante en Everton kwam hij begin dit jaar in Rusland terecht. De laatste maanden kwam hij vooral in het nieuws met rare fratsen en gekke filmpjes.

Trending

Versch!