?>
Logo Goals and Glamour

De beste voetballer van de wereld Lionel Messi ontkent dat hij belastingfraude heeft gepleegd. De Argentijnse ster is door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingontduiking. De fiscale opsporingsdienst zou een bevel tegen Messi en zijn vader uit hebben staan. Hij zelf weet niet waarom: “We hebben nooit een dergelijke overtreding begaan.”

Messi wordt ervan verdacht in de jaren 2007, 2008 en 2009 meer dan 4 miljoen euro te hebben achtergehouden voor de belastingdienst. De aanklacht is door justitie bij een rechtbank in GavĂ  neergelegd, de regio vlakbij Barcelona waar Messi woont.

Messi heeft via Facebook gereageerd op de beschuldigingen. “We zijn zeer verrast door het nieuws. We zijn altijd onze belastingplicht nagekomen, zoals voorgedragen door onze consultant. Hij zal zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen.”

Voor het geld hoeft Messi het sowieso niet te doen. Volgens bronnen verdient hij als speler van Barcelona ongeveer 15 miljoen euro per jaar. Dat bedrag wordt nog eens verdubbeld met allerlei inkomsten uit nevenactiviteiten. En met 30 miljoen per jaar hoef je toch geen fraude te plegen voor een paar miljoen?!

Trending

Versch!