?>
Logo Goals and Glamour
Dode scheidsrechter aangesteld voor duel
© Pro Shots

WTF

Dode scheidsrechter aangesteld voor duel

In Nigeria verloopt het voetbal niet erg soepel. Chris Giwa werd in augustus verkozen tot voorzitter van de Nigeraanse bond, maar zijn uitverkiezing werd door een deel van de voetbalbond niet erkend.

Een maand later werd Amaju Pinnick door het andere deel benoemd als voorzitter, maar afgelopen vrijdag kwam de discussie ten einde door de rechter van Jos.

Giwa mag de nieuwe voorzitter van de voetbalbond zijn en dus begon hij vrijdag met het inrichten van zijn kantoor. Aankomende maandag begint Giwa officieel aan zijn nieuwe functie en hij heeft alvast scheidsrechters aangesteld voor de komende speelronde.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Dat ging echter niet helemaal goed. Giwa zette Wale Akinsanya op de wedstrijd tussen Warri Wolves en (zijn eigen) Giwa FC. Akinsanya is echter in januari overleden.

Het protesterende deel van de Nigeriaanse voetbalbond heeft ook scheidsrechters benoemd en het zou dus goed kunnen dat er bij de duels van aankomende speelronde twee arbitrageteams aanwezig zijn. Daarnaast is de kans groot dat de voetbalbond een schorsing krijgt opgelegd van de FIFA, vanwege de bestuurlijke onrust.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour