Logo Goals and Glamour
Freestyle-held Touzani: “Johan Derksen heeft gelijk”
© YouTube

april 2016 • Sportnieuws

Freestyle-held Touzani: “Johan Derksen heeft gelijk”

Johan Derksen heeft Nederland weer eens op stelten gezet met een gewaagde opmerking. In een vlammend betoog stelde de sigaarsnor dat voetbalclubs gebaat zijn bij minder Marokkanen.

Het leidde tot boosheid in de Marokkaanse gemeenschap: Farid Azarkan, de man die Geert Wilders aanklaagde, gaat ook aangifte doen tegen de voetbalanalist.

Vanuit een andere hoek, namelijk uit de mond van freestylevoetballer Soufiane Touzani, klinkt een heel ander geluid. Hij is het eigenlijk wel eens met Derksen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Marokkaanse jongens zijn over het algemeen lastig”, beaamt hij tegenover radiostation Funx. “Dat wil ik echter niet negatief of slecht noemen. Dat is een overwinningsmentaliteit. Johan Derksen heeft ergens een punt, maar hij komt niet met een oplossing.”

Zelf heeft hij die oplossing wel. “Zet mensen neer die meer feeling hebben met die jongens bij die club en je gaat vanzelf zien dat je daar meer plezier aan gaat beleven”, aldus de voetballer.

Artikel verder na advertentie

Minder Marokkanen bij een voetbalclub is geen oplossing, vindt Touzani. Hij besluit: “Een mooie oplossing is zorgen dat we samen iets moois neerzetten en die overwinningsmentaliteit ombouwen naar iets professioneels en positiefs.”

Logo Goals and Glamour