?>
Logo Goals and Glamour

Ajax is na dit seizoen eindelijk verlost van Miralem Sulejmani. De speler, die voor 18 miljoen euro overkwam van SC Heerenveen, en Ajax uiteindelijk inclusief salarissen ruim 27 miljoen euro kostte tekent snel een contract bij Benfica.

De Portugese club, die ook al Serviër Djuricic van Heerenveen binnenhaalde, neemt de speler over van de Amsterdammers. Ook Nederlander Ola John, concurrent voor de linksbuiten positie van Sulejmani, staat onder contact bij Benfica.

Sulejmani maakt deze zomer transfervrij de overstap van Ajax. Bij de Amsterdamse club was hij uitgespeeld toen duidelijk was geworden dat hij zijn aflopende contract niet meer wilde verlengen. In 2008 kwam de blessuregevoelige aanvaller over van SC Heerenveen naar Ajax. Bij de club uit de hoofdstad heeft hij zijn hoge afkoopsom en de daarmee samenhangende hoge verwachtingen nooit echt kunnen waarmaken.

Hij tekent een contract voor vijf jaar bij de club uit de Portugese hoofdstad. Hij moet wel eerst nog een medische keuring ondergaan voordat hij zijn handtekening mag zetten onder de langdurige verbintenis. Hij speelde bij Ajax 103 wedstrijden en scoorde daarin 29 keer.

Trending