?>
Logo Goals and Glamour

Oud-Ajacied Mido heeft op dertigjarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan gezet. De oud-speler van de Amsterdammers kondigde zijn afscheid aan via het sociale medium Twitter. “Vandaag kondig ik mijn voetbalpensioen aan”, laat Mido op Twitter weten. “Bedankt aan iedereen die mij gesteund heeft.”

Mido begon zijn loopbaan in zijn vaderland bij Zamalek. Daar maakte de aanvaller als groot talent indruk, waarop AA Gent hem naar Europa haalde. Bij de Belgen verscheen de Egyptenaar in beeld bij Ajax, dat hem in de eredivisie haalde.

In twee seizoenen bij Ajax was Mido succesvol. Zo won hij in het seizoen 2001/02 de dubbel. Later zou Mido, onder coach Martin Jol, nog terugkeren voor een tweede periode in Amsterdam. Mede vanwege enig overgewicht werd de Egyptenaar beschimpt en vertrok hij toen Frank de Boer als trainer verscheen.

Mido speelde tussen zijn twee periodes bij Ajax bij vele Europese clubs. Nergens werd het echter meer een groot succes. Hij speelde voor Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, Zamalek, West Ham United en Barnsley. Die laatste club blijkt nu zijn laatste werkgever als actief voetballer.

Trending