10 dingen die je niet wist dat je kon doen in FIFA 16

zondag 27 maart 2016 om 11:44 door Jildert

FIFA 16 mag je dan doodgooien met tutorials, de tofste én handigste acties weet EA goed verborgen te houden. Wij zijn hier om je te helpen: gewoon 10 simpele moves die je sowieso helpen tijdens het spelen!

10. Snelheidsboost

Simpel, doch effectief: trekt je buitenspeler een sprint langs de zijlijn, tik de rechterstick dan eens twee keer richting open ruimte voor een prettige speedboost. No way dat die verdediger je nu nog bijhoudt!

Snelheidsboost FIFA 16

© YouTube

9. Rabona-schot

Wel een beetje klaar met saaie afstandsschoten? Houd L2 eens ingedrukt, tap op rondje en kies een hoek (Xbox: LT en B). Een heerlijk rabona-schot is het gevolg. Vereist wat oefening, maar als het lukt ben je de held van de avond!

Rabona-schot FIFA 16

© EA Sports

8. De vernietigende lage voorzet

Sprint je langs de 16 en spot je je spits in het strafschopgebied? Twijfel geen moment en tap drie keer op de voorzetknop. Een snijdende lage pass langs doel is het gevolg, die in 99% van de gevallen een eenvoudige intikker oplevert.

Voorzet FIFA 16

© EA Sports

7. Scoor gemakkelijk uit corners

Tap op het pijltje naar onderen tijdens een corner, kies voor ‘Near post’, wacht een paar seconden en slinger de bal richting strafschopgebied. Selecteer dan als de wiedeweerga een speler in de 16 en beweeg deze richting het gele doelwit (waar de bal terechtkomt). Een schier onhoudbare kopbal is het gevolg.

Altijd uit corner scoren FIFA 16

© EA Sports

6. Stop een sliding vroegtijdig

Als een sliding mislukt, ben je je speler kwijt. Toch? Nope: tap andermaal op de slide-button en je speler staat weer op beide benen voor een nieuwe poging.

Slide tackle FIFA 16

© EA Sports

5. Altijd scoren in één op één

Tap driemaal kort op de schietknop en zelfs Manuel Neuer zal je poging niet uit de hoek tikken.

Altijd scoren in één op één FIFA 16

© YouTube

4. Strakke pass

Passen is een stuk lastiger (en trager) geworden in 16 en dat elke online tegenstander standaard op Park the Bus staat helpt ook niet echt mee. Probeer bij weinig ruimte eens pin-point passing. Houd R1 ingedrukt en pass met X (Xbox: RB + A). De bal vindt zo beter zijn weg in de kleine ruimte; mits je Tom Beugelsdijk niet onder de knoppen hebt natuurlijk.

Passing FIFA 16

© EA Sports

3. Fake rabona

Wil je de bal in doel krullen, maar vind je = een verdediger op je pad? Houd L2 ingedrukt, tap op het vierkantje en dan X (Xbox: LT, X en A). Hatseflats: in 9 van de 10 gevallen sta je met deze fake rabona alleen voor de keeper.

Fake rabona FIFA 16

© EA Sports

2. No touch dribbel

Wat gepruts met de dribbelknop en een mannetje passeren lukt wel, maar de nieuwe no touch dribbel biedt ook uitkomst. L1 indrukken en draaien maar met die linkerstick (op Xbox: LB). Je speler zal lichaamsschijnbewegingen maken, die een verdediger genadeloos het bos in kunnen sturen. Probeer dit niet met Mike van der Hoorn.

No touch dribble FIFA 16

© EA Sports

1. Camera celebration

En als je het doel gevonden hebt met één van deze moves, verneder je je tegenstander uiteraard tot op het bot door een Sneijdertje te doen. Juichen voor de camera dus. Hoe? Simpel: ren na je goal als de bliksem richting de camera langs de zijlijn en watch the magic happen.

Camera celebration FIFA 16

© EA Sports

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

0x
FAIL
2x
WTF
7x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
9x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!