Johan Cruijff overleden

donderdag 24 maart 2016 om 13:30 door Jildert

Johan Cruijff heeft de strijd tegen longkanker verloren. De legendarische nummer 14 is op 68-jarige leeftijd overleden, zo meldt de officiële website van zijn foundation.

Het nieuws komt als een zeer schokkende verrassing, omdat de oud-voetballer onlangs nog liet weten dat het goed met hem ging. “Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta”, schreef hij destijds op zijn eigen website. “Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen.”

Cruijff verscheen deze maand nog in het openbaar: hij bezocht Formule 1-coureur Max Verstappen in Barcelona. De Amsterdammer had toen net zes zware behandelingen aan zijn ziekte achter de rug. “Na zo’n week probeer ik weer in vorm te geraken. Veel wandelen, veel dit, veel dat”, sprak de voetballegende tijdens die ontmoeting.

De beste Nederlandse voetballer aller tijden kende een rijke carrière, waarin hij uitgroeide tot legende van zowel Ajax als FC Barcelona en een WK-finale speelde. Ook boekte hij successen als coach van Barca.

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

0x
FAIL
0x
WTF
0x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
0x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!