?>
Logo Goals and Glamour
Deze seksistische opmerkingen van Djokovic zorgen voor opschudding
© Instagram

Novak Djokovic zal zich bepaald niet populair hebben gemaakt in de vrouwelijke tenniswereld met wat vreemde opmerkingen op een persconferentie.

Djoko deed zijn uitspraken na een bizarre stellingsinname van de baas van het Indian Wells-toernooi. Raymond Moore stelde dat vrouwentennissters ‘God op hun blote knieën moeten danken dat tennissers als Roger Federer en Rafael Nadal zijn geboren’. Zij hebben het tennis gedragen, vindt Moore.

“Het is een gevoelige situatie”, begint Djokovic zijn relaas. “Vrouwelijke tennissters verdienen respect en bewondering voor wat ze doen.”

Klinkt goed, maar de nummer één van de wereld komt daarna met wat twijfelachtige stellingen: “Aan de andere kant denk ik dat mannen meer prijzengeld verdienen, omdat er meer toeschouwers naar mannentennis komen. Op basis daarvan moet het prijzengeld verdeeld worden, vind ik.”

Novak maakt het nog erger door te beginnen over vrouwelijke ‘hormonen’. “Ik heb veel respect voor vrouwelijke sporters, want hun lichamen zijn heel anders dan die van mannen”, stelt de Serviër. “Ze krijgen met andere dingen te maken, zoals hormonen enzo. We hoeven niet in detail te treden, maar ik ben volledig voor girlpower.”

Hoewel Djokovic het ongetwijfeld goed bedoelde, klinkt het allemaal een beetje halfbakken. Serena Williams, de onbetwiste nummer één van het vrouwentennis, reageerde overigens ook op de seksistische uitspraken van Moore: “De vrouwenfinale van de US Open was vorig jaar eerder uitverkocht dan die van de mannen. Wij vrouwen zijn ver gekomen en we hoeven nooit op onze knieën te gaan. Ik vind het beledigend.”

Trending

Versch!