Logo Goals and Glamour
Louis van Gaal krijgt eigen film
Bondscoach Louis van Gaal © Pro Shots

april 2013 • Shownieuws

Louis van Gaal krijgt eigen film

Onze bondscoach krijgt zijn eigen film. Dat heeft A-Film Producties vandaag laten weten. Het project, met de werktitel ‘Louis’, wordt gemaakt in directe samenwerking met Louis van Gaal en de KNVB. De bondscoach zal zelf de regie op zich nemen, maar wordt wel bijgestaan door een professionele regisseur. Louis wil zelf de hoofdrol spelen in de film over zijn leven.

De film, gebaseerd op Louis’ sportieve successen, zal voor aanvang het WK klaar moeten zijn en bevat memorabele momenten als de “Ben ik nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom”-quote en balkonscene bij het kampioenschap van Bayern München. Het fiasco voorafgaand aan het WK 2002 zal niet te zien zijn, zo is contractueel vastgelegd. Louis van Gaal laat in een reactie weten zich te verheugen op het maken van de film: “Eindelijk zullen de mensen de waarheid te zien krijgen in deze speelfilm. Zoals ik het zal regisseren en spelen, zo is het echt gegaan.”

Wie de rol van Truus, Louis’ vrouw gaat spelen is nog onbekend. “Wie weet bel ik Wesley wel even voor Yolanthe,” grapt de trainer. Van Gaal heeft ook al visuele ideëen voor de film. “In grijstinten zou mooi zijn,” aldus de oefenmeester. “Truus en ik kijken graag naar vroege films als Casablanca. Zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour