?>
Logo Goals and Glamour

Hoe zou het toch zijn met Stijn Schaars? Die sympathieke voetballer van AZ die in 2006 het EK onder de 21 won. Tot ieders verassing speelde hij onder Bert van Marwijk tijdens het WK in Zuid-Afrika nog een wedstrijd mee maar daarna verdween de middenvelder uit beeld.

Twee seizoenen geleden leek het erop dat de middenvelder van AZ zijn carriere zou voortzetten bij PSV, maar toen kwam daar plots Sporting Lissabon, die legde 2,2 miljoen euro op tafel en daarmee was het voor AZ en Schaars zelf gelijk rond, Stijn vertrok naar het zonnige Portugal.

In zijn eerste seizoen bij Sporting Lissabon speelde hij 38 wedstrijden mee en was hij samen met Ricky van Wolfswinkel belangrijk bij de club, maar aan het begin van dit seizoen liep de oud AZ-speler een blessure op die hem aan het begin van het seizoen aan de kant hield. De rest van het seizoen stond niet in het teken van de sportieve prestaties van Sporting, want de club heeft het financieel moeilijk. Zo was het nieuws begin dit jaar dat Stijn (en de rest van de selectie) geen salaris meer zou ontvangen.

En nu lijkt het er op dat ze ook noodgedwongen spelers moeten verkopen en zo staat ook Stijn op het lijstje om verkocht te worden. Mogelijk een mooi moment voor de 29-jarige Gelderlander om weer eens terug te keren naar Nederland?

Trending

Versch!