Logo Goals and Glamour
Keepende faalhaas durfde niet naar carnaval
© Pro Shots

februari 2016 • Serious business

Keepende faalhaas durfde niet naar carnaval

Kees Heemskerk, de FC Den Bosch-doelman die met een ongelofelijke flater VVSB’s bekerstunt inluidde, sloeg carnaval dit jaar over. De goalie onthult dat hij na zijn blunder werd bedreigd door supporters.

Heemskerk greep naast een hoge bal, waardoor VVSB-aanvaller Maikey Parami de winnende treffer kon binnentikken. De balende doelman had een paar dagen later weinig trek in een feestje. “Vorig jaar heb ik het voor het eerst gevierd, dit jaar heb ik het laten schieten”, zegt hij. “Ik denk dat dat voor mij op dit moment een goede keuze was.”

De fans waren witheet en dat leidde helaas tot de nodige vervelende – of dieptrieste – opmerkingen. “Ik heb mensen horen zeggen dat ik voor de trein moet springen. Dat soort dingen komen wel aan”, aldus Heemskerk. “Daarna heb ik mezelf opgepakt en ben ik verder gegaan.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Den Bosch zette na de deceptie coach René van Eck op straat. Die neemt zijn doelman niets kwalijk. “Hij wordt op die wedstrijd afgerekend, maar hij heeft ook wedstrijden gehad waarin hij ons op de been hield. Kees is gewoon een goede keeper en iedereen maakt fouten”, vindt de coach.

Logo Goals and Glamour