?>
Logo Goals and Glamour

FC Royal Antwerp wordt volgend seizoen Jerrel Hasselbainks eerste klus als hoofdtrainer. En omdat hij nog onervaren is, zal hij graag geb ruik maken van voormalige toptrainers waar hij mee gewerkt heeft.

“Ik kan terecht bij zowel Steve McClaren als Louis van Gaal,” zei hij bij zijn presentatie als trainer. “Dat geeft mij extra rust. Ook Louis van Gaal is hier bij Antwerp begonnen. En hij is mijn grote idool.’ Van Gaal begon inderdaad zijn spelerscarrière in Antwerpen.

Geheel naar de filosofie van Van Gaal wil Hasselbaink zijn team aanvallend, attractief en winnend laten voetballen in de Belgische Tweede Klasse, een heftige klus. “Maar ik denk dat er op dit moment geen betere club is om zo’n uitdaging aan te gaan. Ik wil mijn stempel op de ploeg drukken.”

Hasselbaink weet dat het niet goed gaat met zijn nieuwe club: “Deze vereniging is een slapende reus. Hij slaapt al even, maar het is nooit te laat om wakker te worden. Ons eerste doel is te promoveren en dan verder te bouwen. Ik zeg niet dat het direct gaat lukken, maar we gaan er alles aan doen. De druk is groot, maar ik ben gewend om onder druk te werken.”

Zijn gebrek aan ervaring, Hasselbaink werkte slechts als assistent-trainer bij Nottingham Forest, zal hem daarbij niet tegenhouden. “Je moet ergens beginnen. Ik leer nog elke dag bij. Je moet evolueren in het voetbal. Mijn eerste opdracht is een goed team bijeen te krijgen. Als er goede spelers zijn die we kunnen halen, hoop ik dat we die gaan halen.”

Trending