?>
Logo Goals and Glamour

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat jong PSV volgend seizoen in de Jupiler League speelt. De gemeente Eindhoven heeft vel mitsen en maren en daarom is het maar de vraag of derde profteam binnen haar stadsgrenzen toestaat.

Tiny Sanders van PSV geeft uitleg: “De gemeente heeft al te maken met PSV I, FC Eindhoven en het vrouwenteam. Vervolgens zou er ook politie-inzet moeten komen voor Jong PSV. Op sportieve gronden heeft deelname van de beloften prioriteit. Maar het gaat niet eenvoudig worden dit allemaal voor elkaar te krijgen, zo heeft men ons laten weten. Binnen een week moet duidelijk zijn of het kan doorgaan.’

De woordvoerder van burgemeester Rob van Gijzel reageerde neutraal: “We zien een voorstel van PSV de komende tijd tegemoet.” KNVB-directeur Bert van Oostveen was minder voorzichtig. “Op een gegeven moment heb ik in de vergadering gezegd: Ik wil het nu weten, ja of nee. Toen was het antwoord: ja, mits de gemeente instemt. Ik ken meneer Van Gijzel als een voetbalminded man. Ik ga er van uit dat het goed komt.”

Waarom heeft PSV niet eerder aangekaard bij de gemeente? “In eerste instantie was het idee Jong Ajax en Jong Twente toe te laten en ons niet,” reageerde Sanders. “Daar hebben we ons toen bij neergelegd. Maar de situatie veranderde toen Katwijk zich terugtrok.”

Trending