?>
Logo Goals and Glamour

Niet opgeroepen voor Jong Oranje maar wel in een wereldelftal met vele sterren. Jeffrey Bruma z’n wereld staat momenteel een beetje op z’n kop. Hij zal zaterdag zijn opwachting maken in Accra, de hoofdstad van Ghana, in een wereldelftal met voetbalsterren. De Ghanees Michael Essien riep Bruma op voor een ‘Wedstrijd van Hoop en Inspiratie’.

Essien, die bij Chelsea samenspeelde met Bruma, laat een Afrikaanse selectie uitkomen tegen een Europees elftal. Aan de aftrap van de Europese sterren verschijnen onder anderen Frank Lampard, Ashley Cole, John Terry, Didier Drogba, Emmanuel Adebayor, Iker Casillas, Ricardo Carvalho, Sergio Ramos, Luca Modric, Kaka, Xabi Alonso, Alex Song, Jon Mikel Obi en Peter Cech, en dus Jeffrey Bruma.

Bruma is de enige Nederlander die in Accra in actie zal komen. “Geweldig en eervol natuurlijk,” zegt de verdediger in het AD. “Michael Essien zamelt geld in om kansarme kinderen in Ghana te helpen. Veel spelers werken mee, ik vind het prachtig dat hij mij een uitnodiging heeft gestuurd.”

Trending