?>
Logo Goals and Glamour

Nicky Hofs heeft door aanhoudend blessureleed zijn professionele voetbalcarrière beëindigd. Dat heeft zijn club Vitesse vandaag gemeld. De 30-jarige middenvelder blijft wel als jeugdtrainer in dienst bij de Arnhemse eredivisionist.

Hofs geeft uitleg: “Door fysieke ongemakken heb ik een keuze moeten maken. Dat betekent dat ik stop als voetballer. Ik ben blij dat ik nu als trainer bij Vitesse blijf. Een nieuwe kans. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe uitdaging”, aldus Hofs, die een contract voor 3 jaar ondertekende, op de website van de club uit Arnhem.

Algemeen directeur Joost de Wit: “Wij zijn erg blij dat een man met een echt Vitesse-hart aan de club verbonden blijft. Ons doel was Nicky behouden en dat is gelukt. Samen met hoofd jeugdopleiding Gerry Hamstra wordt nu gekeken bij welk elftal Nicky zich zal voegen als trainer. Naast jeugdtrainer gaat Nicky zich ook inzetten voor de maatschappelijke activiteiten van Vitesse.”

Hofs debuteerde in 2001 voor Vitesse en kwam 193 keer in actie voor de Arnhemse club. Daarnaast speelde hij voor Feyenoord, AEL Limassol en Willem II. Bij de Tilburgse club speelde hij het laatste halfjaar op huurbasis. Voor Oranje kwam Hofs één keer uit.

Trending