Logo Goals and Glamour
Deze actie van Memphis maakte Van Persie woedend
© Pro Shots

december 2015 • Voetbalnieuws WTF

Deze actie van Memphis maakte Van Persie woedend

Memphis Depay en Robin van Persie: het zijn bijzondere persoonlijkheden. De twee ego’s botsten een paar maanden geleden bij het Nederlands elftal, maar het is nooit echt duidelijk geworden wat er precies speelde.

Voetbal International heeft via een insider meer details opgeduikeld over het incident, waarbij met name Van Persie er niet goed op staat.

De voormalig Oranje-aanvoerder was naar verluidt pissig toen Memphis hem geen assist gaf tijdens de training en dat leidde tot een woordenwisseling, die tijdens het avondeten doorging.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Van Persie zou Memphis gevraagd hebben of hij misschien dacht een grote jongen te zijn, waarop Memphis hem venijnig toebeet: “Spelen grote jongens bij Fenerbahce?”

Blind greep naar verluidt in, duidelijk de kant van Memphis kiezend. “Ben je weer bezig?” zou onze bondscoach Van Persie toegebeten hebben.

Artikel verder na advertentie

Het klinkt allemaal als een kinderachtige ruzie op een voetbalkamp, maar de gevolgen waren groot. Van Persie mocht in de daaropvolgende wedstrijd tegen Kazachstan immers niet in de basis starten.

Logo Goals and Glamour